ହୋଶୀ ଫସଲର ଭଲ ବିକାଶ ପାଇଁ ଆଧୁନିକ ଜୈବ ଉତ୍ପାଦ ଯାହାଦ୍ବାରା ଗଛର କୋଷଗୁଡିକର ବିକାଶ ଓ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥାଏ || ହୋଶୀ ଫସଲର ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ରେ ସାହାଯ୍ୟ ଯାହାଦ୍ୱାରା ସବୁ ପ୍ରକାରର ଫସଲରେ ଚେର, ପତ୍ର, ଫୁଲ ଏବଂ ଫଳ ର ଅଧୂକ ବିକାଶ ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ଉତ୍ପାଦ ର ମାତ୍ର ତଥା ଗୁଣ ରେ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଥାଏ ||
ଗଛ ସମାନ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇ ଥାଏ ||
ଗଛର ପ୍ରତିରୋଧ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇଥାଏ ଯାହାଦ୍ୱାରାପ୍ରତିକୂଳ ପାଗ ଏବଂ କୀଟରୁ କମ କ୍ଷତି ହୋଇଥାଏ ||
ଫୁଲ ଓ ଫଳ ଝଡ଼ିବାରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ |
ଗଛର ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣରେ ବୃଦ୍ଧି ଘଟାଇଥାଏ ||
ଉତ୍ପାଦ ର ମାତ୍ର ତଥା ଗୁଣ ରେ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଥାଏ ||
ହୋଶୀ ର ମାତ୍ରା - 2 ମିଲିଲିଟର ପ୍ରତି ଲିଟର ପାଣିରେ ମିଶାଇ ଏକାଥରରେ ଗ୍ରେ କରନ୍ତୁ ।
ହୋଶୀ ପ୍ରୟୋଗ କରିବା ସମୟ -
ଫସଲ | ପ୍ରଥମ ସ୍ତେ | ଦ୍ବିତୀୟ ସ୍ତେ | ତୃତୀୟ ସ୍ତେ |
---|---|---|---|
ପନିପରିବା | ର ।ପଣର 7-10 ଦିନ ପର | ଫୁଲ ଆସିବା ପୂର୍ବରୁ | ଦ୍ବିତୀୟ ସ୍ରୋର 15 ଦିନପରେ |
ଧାନ | ର ।ପଣର 15-25 ଦିନ ପର | ର ।ପଣର 40-50 ଦିନ ପର | - |
ଆଖୁ | ବୁଣିବାର 40-50 ଦିନ ପର | ବୁଣିବାର 60-70 ଦିନ ପର | - |
କପାସ | ବୁଣିବାର 25-30 ଦିନ ପର | ବୁଣିବାର 50-60 ଦିନ ପର | ବୁଣିବାର 75 ଦିନରୁ ଅଧିକ ସମୟ ପର |
ଲତା ଜାତୀୟ ଫସଲ | ଫୁଲ ଆସିବା ପୂର୍ବରୁ | ପାଖୁଡା ଝଡିଲ | ଛ ଟ ଫଳ ଆସିବା ପର |
ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ହୋଶୀ କିଣିବାର ଅଛି ତେବେ ସମ୍ପର୍କ କରନ୍ତୁ
ସୁରକ୍ଷା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସୂଚନା:
***ଏହି ୱେବସାଇଟରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସୂଚନା କେବଳ ସୂଚିତ କରାଇବାକୁ ଦିଆଯାଇଛି, ଉପଯୋଗ ପାଇଁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିବରଣ ଓ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ସକାଶେ ସର୍ବଦା ଉତ୍ପାଦ ଲେବୁଲ ଏବଂ ସେଥିରେ ଥିବା ଲିଫଲେଟ୍ ଦେଖନ୍ତୁ.