ଲାଟୁ ଏକ ଆଧୁନିକ ପଦ୍ଧତି ର ଜୈବିକ ଦନଦର ଯାହା ଫସଲର ବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଗୁଣାତ୍ମକ ବଦ୍ଧକ || ଏଥିରେ ହ୍ୟାମିକ ଏସିଡ, ସାମୁଦ୍ରିକ ଲାଭକାରୀ ସେବଳ ରସ ଭିଟାମିନ, ଆମିନୋ ଏସିଡ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ତଥ୍ୟ ରହିଥାଏ ||
ଲାଟ୍ ଦ୍ଵାରା ଫସଲ ବିକାଶରେ ବୃଦ୍ଧି ଘଟିଥାଏ । ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଅଧୂକ ଉତ୍ପାଦନ ତଥା ଗୁଣାତ୍ମକ ମାନ ମିଳିଥାଏ ||
ଚେରର ଅତ୍ୟଧୁକ ବିକାଶ ହୁଏ ଯାହାଦ୍ବାରା ଗଛ ମାଟିରୁ ଅଧୂକ ତତ୍ତ୍ୱ ଓ ପାଣି ସଂଗ୍ରହ କରନ୍ତି ଏବଂ ଗଛର ଅଧୂକ ବିକାଶ ହୋଇଥାଏ ||
ସୃଷ୍ଣ ଜୀବର ଲାଳନ ପାଳନ କରିଥାଏ ଯାହାଦ୍ୱାରା ମାଟିର ଉର୍ବରତା କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥାଏ ||
ଗଛର ପ୍ରତିରୋଧ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇଥାଏ ଯାହାଦ୍ବାରା ପ୍ରତିକୂଳ ପାଗର ପ୍ରଭାବ କମ ହୋଇଥାଏ ||
ଗଛର କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ ଯାହାଦ୍ୱାରା ଅଧୂକ ଉତ୍ପାଦନ ଓ ଗୁଣାତ୍ମକ ମାନର ଫସଲ ମିଳିଥାଏ ||
ଲାଟୁ ର ପରିମାଣ - ଏକର ପ୍ରତି 4 କିଲୋଗ୍ରାମ (ଲାଟୁ ଏକା ସାଙ୍ଗରେ ବ୍ରଡକଷ୍ଟ କରେ ଏବଂ ପରେ ହାଲୁକା ସିଞ୍ଚନ କରେ)
ଲାଟୁ ପ୍ରୟୋଗ କରିବା ସମୟ -
ଫସଲ | ପ୍ରଥମ ପ୍ରୟୋଗ | ଦ୍ବିତୀୟ ପ୍ରୟୋଗ |
---|---|---|
ପନିପରିବା | ର ପଣର 10-14 ଦିନ ପର | ଫଳ ହଉଥିବା ସମୟର |
ଆଖୁ | ବୁଣିବାର 35-40 ଦିନ ପର6 | ବୁଣିବାର 70-80 ଦିନ ପର6 |
କପାସ | ପ୍ରଥମ ପାଣିରେ | - |
ବଗିଚାର ଫସଲ | ଫୁଲ ଆସିବା ସମୟର | ଫଳ ହୋଇଥିବା ଅବସ୍ଥାରେ |
ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଲାଟୁ କିଣିବାର ଅଛି ତେବେ ସମ୍ପର୍କ କରନ୍ତୁ
ହରିୟାନା - 9996026168
ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ - 9041912200
ପଞ୍ଜାବ - 7015538543
ବିହାର - 8295449292
ଛତିଶଗଡ଼ ¬ - 7999544266
ପଶ୍ଚିମ ବଙ୍ଗ - 9051277999
ଓଡିଶା - 9437965216
କର୍ଣ୍ଣାଟକ - 9620450266
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ - 9949104441
ତେଲେଙ୍ଗାନା - 9949994797
ସୁରକ୍ଷା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସୂଚନା:
***ଏହି ୱେବସାଇଟରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସୂଚନା କେବଳ ସୂଚିତ କରାଇବାକୁ ଦିଆଯାଇଛି, ଉପଯୋଗ ପାଇଁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିବରଣ ଓ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ସକାଶେ ସର୍ବଦା ଉତ୍ପାଦ ଲେବୁଲ ଏବଂ ସେଥିରେ ଥିବା ଲିଫଲେଟ୍ ଦେଖନ୍ତୁ.