ତାରିଫ, ଫସଲ ବୃଦ୍ଧି ଓ ବିକାଶ ପାଇଁ ଏକ ଜୈବିକ ଉତ୍ପାଦ ଯାହା ଏକ ସ୍ଥିର ଏବଂ ଉତ୍ତମ ଭାବେ ସନ୍ତୁଳିତ ସୂତ୍ରୀକରଣ ଯେଉଁଥୁରେ ଜିବ୍ରେଲିକ ଏସିଡ, ସାମୁଦ୍ରିକ ଶୈବାଳ ଦ୍ରବ୍ୟ ଓ ସୂକ୍ଷ୍ମ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ବ ସାମିଲ ଅଛି । ତାରିଫ, ଉଭିଦ୍ଦ ଗୁଡିକର ହୋଇଥାଏ। ତାରିଫ, ଫସଲର ଉତ୍ପାଦନ ସହିତ ଉତ୍ପାଦର ଗୁଣାତ୍ମକ ମାନକୁ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ।
ଫସଲ ଗୁଡିକରେ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ବ ଗୁଡିକର ଉପଲବ୍ଧତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଥାଏ, ଫସଲ ଗୁଡିକର ବିକାଶକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ ଓ ନିୟମିତ କରିଥାଏ, ଏକ ସମାନ ବୃଦ୍ଧି ସହିତ ଉନ୍ନତ ଗୁଣାତ୍ମକ ମାନ ଏବଂ ଅଧିକ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା
ତାରିଫ ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଉଦ୍ଭଦ୍ଦ ଗୁଡିକରେ ମହତ୍ତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ତତ୍ତ୍ବ ଗୁଡିକର ଉପଲବ୍ଧତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଥାଏ।
ତାରିଫ ପତ୍ର ଗୁଡିକରେ କ୍ଲୋରୋଫିଲ ସାମଗ୍ରୀ ଏବଂ ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି କରଣ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ।
ତାରିଫ ଫସଲରେ ଚାପ ସହିଷ୍ଣୁତା ସ୍ତର ବଢାଇଥାଏ।
ତାରଫ ଉଦ୍ଭଦ୍ଦର ସମଭାବେ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ସହ ଫୁଲ ଓ ଫଳ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧିକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଥାଏ।
ତାରିଫର ଉପଯୋଗ ସବୁ କୀଟନାଶକ, ଶିଉଳୀ ନାଶକ ଏବଂ ଉର୍ବରକ ଗୁଡିକ ସହିତ କରାଯାଇପାରିବ।
ଫସଲ ଗୁଡିକର ସୁପାରିଶ - ଅଙ୍ଗୁର, କପା, କଦଳୀ, ଆଖୁ (ଲଗାଯାଇଥିବା), ଧାନ, ପତ୍ରକୋବି / ଫୁଲକୋବି, ପିଆଜ, ବାଇଗଣ, ଭେଣ୍ଡି, ଚିନାବାଦାମ ଏବଂ ମଲବେରୀ ଇତ୍ୟାଦି ଫସଲରେ ତାରିଫର ସିଞ୍ଚନ କରିବାକୁ ସୁପାରିଶ କରାଯାଇଛି।
ପରିମାଣ ଓ ସିଞ୍ଚନର ସମୟ -
ଏକର ପ୍ରତି 25 0 - 3 0 0 ମିଲିଲିଟର ପରିମାଣରେ ତାରିଫ ସିଞ୍ଚନ କରାଯିବା ଉଚିତ।
ତାରିଫର 2-3 ସ୍ପ୍ରେ କରିବା ପାଇଁ ନିମ୍ନ ଅନୁସାରେ ସୁପାରିଶ କରାଯାଇଥାଏ।
ତାରିଫର ସର୍ବୋତ୍ତମ ପରିଣାମ ପାଇଁ, ସ୍ପେ ସମୟରେ ସିୟୋରଶଟକୁ ନିହାତି ମିଶାନ୍ତୁ।
ଉପଯୋଗ -
ସିଞ୍ଚନ | ଫସଲ ଅବସ୍ଥା | ପ୍ରଭାବ |
---|---|---|
ପ୍ରଥମ ସ୍ବେ | ଶାଖା ପ୍ରଶାଖା ଗୁଡିକର ବିକାଶ | ଉନ୍ନତ ଶାଖା ଗୁଡିକରେ ଗଣ୍ଠି ଓ କୋଷ (ବୁଦାଳିଆ) ବିକାଶ |
ଦ୍ବିତୀୟ ସ୍ବେ | ଫୁଲ ଫୁଟିବା ଆରମ୍ଭ | ଅଧୂକ ଫୁଲ ଓ ଉନ୍ନତ ଫଳ ହେବା |
ତୃତୀୟ ଶ୍ରେ | ଫଳ ଗୁଡିକର ବିକାଶ | ଫଳ ଗୁଡିକର ଏକାଭଳି ଆକାର, ରଙ୍ଗ ଏବଂ ଉନ୍ନତ ଉତ୍ପାଦନ ପରିମାଣ ପାଇଁ |
ସୁରକ୍ଷା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସୂଚନା:
***ଏହି ୱେବସାଇଟରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସୂଚନା କେବଳ ସୂଚିତ କରାଇବାକୁ ଦିଆଯାଇଛି, ଉପଯୋଗ ପାଇଁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିବରଣ ଓ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ସକାଶେ ସର୍ବଦା ଉତ୍ପାଦ ଲେବୁଲ ଏବଂ ସେଥିରେ ଥିବା ଲିଫଲେଟ୍ ଦେଖନ୍ତୁ.